Ondersteunend praktijk begeleidster, kinder/gezinscoach Inge

Ondersteunend praktijk begeleidster

‘Ik loop vast.’

‘Ik zie geen oplossing meer.’

‘Al kan ik alleen maar even mijn verhaal kwijt aan iemand die oprecht luistert.’ 

Zijn dit soort gedachten herkenbaar? 

Dan biedt ondersteunend coaching wellicht uitkomst voor u en/of uw kind.

 

Meer over mij:

Ik ben Inge Snijder-deJager en de trotse moeder van 2 dochters, Naast mijn werk als ondersteunend praktijkbegeleider en kindercoach (in opleiding) werk ik als zorginhoudelijk coördinerend met kinderen/jongeren met een verstandelijk of psychische beperking. Als mens ben ik praktisch, sociaal, enthousiast, kwetsbaar, empathische en daadkrachtig.

Ik werk vanuit jouw persoonlijke wens of voor u of uw kind. Ik begeleid jouw of jullie kind/gezin zo dat we samen tot passende oplossingen komen. Werken vanuit de samenwerkingsrelatie is mijn kracht. Persoonlijk contact maken en zoeken naar verbinding.

 

Vanaf 1995 ben ik werkzaam in de zorg en help mensen met een verstandelijke of psychische beperking. De laatste 18 jaar werk ik als persoonlijk begeleider (sinds kort als zorginhoudelijk coördinerend) bij kind jeugd en gezin. Hier begeleid ik kinderen en jongeren met hun problematiek en coach ze op het gebied van zelfstandigheid en het leren omgaan met hun beperking of problematiek.

 

Mijn passie ligt bij verdieping. Bij jongeren en collega’s juist die stap verder gaan. Daar ligt mijn doel en was voor mij de reden om meer ondersteunend en coachend te gaan werken. Via Angelique v/d Wetering kreeg ik de prachtige kans om als zelfstandig ondersteunend praktijkbegeleider in haar praktijk te komen werken.

Hier ontdekte ik mijn enthousiasme in het ondersteunen en coachen van mensen/jongeren en wilde ik mezelf nog verder ontwikkelen en specialiseren. Inmiddels ben ik gestart met een opleiding kindercoach. Naast de nodige ervaring die ik in mijn werk heb opgedaan is dit een mooie aanvulling op mijn missie om jongeren /kinderen en hun ouders te ondersteunen in het ontdekken van hun eigen talenten. Dit met gevolg dat problemen verminderen en ze met meer zelfvertrouwen en positiever in het leven staan. 

 

Daarnaast ben ik VIBer (Video interactie begeleider). Met deze methodiek kan ik gezinnen ondersteuning bieden om zo te komen tot een positievere interactie met jou en je kind. Dit gaat door middel van opnames van gesprekken tussen jou en je kind. Zo krijgen we samen inzicht in wat wel werkt in de communicatie en wat verbetert kan worden. Dit met het gevolg dat je op een positieve en krachtige manier (weer) in contact komt met jouw kind.

 

Mijn ervaringen en krachten liggen op het gebied van omgaan met:

 

  • Probleemgedrag/agressie
  • Hoog gevoeligheid
  • Moeite hebben met omgaan emoties
  • Verstoorde hechting/of problematiek
  • Autisme

 

Maar ook alledaagse dingen als omgaan met verlies, een laag zelfbeeld en de ernstige gevolgen van pest gedrag.

 

Voelt u zich vertrouwd en prettig bij wat ik over mezelf verteld heb, dan maak ik graag nader kennis om naar uw verhaal te luisteren. De klik tussen ons is van groot belang. Via mijn 06-42967674 of via de mail inge.snijder.dejager@gmail.com. kunt u contact met mij opnemen. Ik ontmoet u en uw kind graag. 

www.coachingpraktijkinge.nl

KVK nummer:80916112