Life&Wellness Coaching - Ontdek waar het echt omgaat, omdat je het waard bent!
Autisme
 
 
Een stoornis in het autisme spectrum (ASS) kan voor ouders zwaar zijn.
De ervaring leert dat deze ouders tegen allerlei obstakels aan lopen, denk aan school, hulpverlening, familie, vrienden, bekenden en allerlei ingewikkelde regels.
 
En waar je ook leest en wat je ook hoort, het zijn steeds weer dezelfde opstakels waar ouders, vaak onnodig, mee vermoeid worden.
Het onbegrip dat voortkomt uit een gebrek aan kennis, maakt dat ouders defensief kunnen reageren op iedere vorm van hulpverlening.
 
Ouders worden regelmatig betiteld als overbezorgd of krijgen niet zelden te horen dat ze bovenop hun kind zitten, het kind zou daardoor geen ruimte krijgen en het zou deels oorzaak zijn van de problematiek.
Dat deze meningen voort komen uit een gebrek aan kennis en empathie is voor ouders met ASS kinderen geen onbekend gegeven.
 
Nog steeds is de hulpverlening het belangrijkste klankbord naar de overheid in plaats van de ouders, de ervaringsdeskundigen.
Nog steeds worden veel ouders min of meer verplicht te laten zien dat hun kind anders is en anders functioneert.
Dit vaak op een manier die ten koste gaat van het kind en uiteindelijk ook voor de rest van de familieleden, zij varen immers allemaal mee op het schip dat autisme heet.
Nog steeds wordt er te veel de nadruk gelegd op wat het kind niet kan in plaats van wat het wel kan.
Dat ouders jammer genoeg niet altijd gehoord worden is wederom voor ouders met een ASS kind geen onbekend gegeven.
 
In de praktijk vinden veel ouders een klankbord voor hun frustraties, angsten en zorgen.
Zodra je kind gediagnosticeerd wordt met een stoornis uit het autistisch spectrum, is dat voor veel ouders niet alleen een bevestiging maar ook het begin van een heel proces.
Een proces dat gepaard gaat met verdriet, boosheid en het besef dat je kind een andere toekomst zal hebben als andere kinderen.
 
Er komen allerlei vragen bij ouders op, zal mijn kind ooit een relatie kunnen hebben en onderhouden, zal het zelfstandig kunnen wonen, een baan vinden, enz.
Allemaal vragen waardoor ouders nog meer geconfronteerd worden met het anders zijn van hun kind(eren).
 
 
Zelf ben ik ook ouder van een autistische zoon, ook ik ben vermoeid met allerlei onnodige opstakels en meningen.
Niet alleen als coach ben ik met deze opstakels en meningen geconfronteerd (dmv ouders van een ASS kind) maar ook als moeder.
Ik ken beide kanten van de medaille en weet uit ervaring van beide kanten, hoe belangrijk het is dat ouders serieus genomen worden, dat ze gehoord worden.
En dat er gekeken wordt naar de kwaliteiten en de mogelijkheden van deze prachtige kinderen.
Mogelijkheden en kwaliteiten die ouders als geen ander kennen, nogmaals zij zijn de ervaringsdeskundigen.
 
Neemt u, voor vragen en of informatie, contact op met:
Angelique van de Wetering 06-36096554
 
 
 
 
 

Plaats:
Steenstraat 24 in Emmeloord  Tel: 06-36096554
 
 
Paramedisch Centrum
Kruizemunt 3 in Klazienaveen  Tel: 06-36096554
 

Uren:

Ma. t/m vri. 9.00 - 17.00

Za.: 10.00 – 17.00

Zo.: Gesloten
 
 
Algemene voorwaarden MapQuest Kaarten/routebeschrijvingen dienen alleen ter informatie. Alle risico is voor de gebruiker. MapQuest, Vistaprint en hun leveranciers zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud, kwaliteit van de wegen, snelheid of gebruikersvriendelijkheid.